Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK
'for those properties that deserve a different approach'

2020-02-25 11:02:06 Waarom zou je investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een zeer interessante manier om de waarde van je geld te bewaren en om je inkomsten zoals pensioen op te krikken. Indien je het op de juiste manier beheert of laat beheren, is het de veiligste belegging ter wereld.

Vastgoed experts en vastgoedinvesteerders houden de markt nauwgezet in het oog. Prijsfluctuaties, vraag en aanbod maken het verschil tussen een goede investering en een heel goede investering. En je kan gerust zijn: beleggen in vastgoed blijft ook in de nabije toekomst erg interessant.

Hieronder zal je 7 redenen vinden waarom investeren in vastgoed zo interessant is.

1. Vastgoed heeft intrinsieke waarde

Vastgoed wordt naar waarde geschat, hierdoor heeft een vastgoedbelegging een fysieke waarde. Huurinkomsten kennen geen goede en slechte dagen en is dus niet volatiel zoals bijvoorbeeld een aandeel. Vastgoed blijft waardevast. Bij vastgoed krijg je waarde voor je geld, dat is al decennia zo en zal nog decennia zo bijven.

2. Welkome aanvulling op jouw loon

piggy-bank-2889042 1280

Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, of zich laat bjistaan door een professional, genereert meer inkomsten dan kosten. Een vastgoedinvestering met een goede bezettingsgraad voorziet een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. En ook ligt het risico een pak lager. Wanneer je lening is afbetaald kan je tijdens je carrière of pensioen genieten van extra inkomsten waar je nog relatief weinig voor moet doen. Ook al is de lening niet afbetaald kan je extra inkomsten hebben, als de huur meer bedraagt dan de afbetaling van de lening.

3. Het hefboomeffect

De bank kan in jouw voordeel werken door de goedkope hypothecaire kredieten. Om een pand aan te kopen kan je bijvoorbeeld 10 procent eigen middelen gebruiken en de rest laten financieren door de bank. Lage rentevoeten betekent weinig kosten ten opzichte van de bank. Zo kan je stellen dat jouw eigen middelen meer renderen, dit noemen we een hefboomeffect. Door je vastgoed dus als hefboom te gebruiken, kan je genieten van nog goedkopere leningen.

4. Bescherm jouw kapitaal tegen inflatie

Van alle investeringstypes hangt de vastgoedbelegging het best samen met de inflatie. Is er sprake van een stijgende inflatie dan zal ook het vastgoed kunnen profiteren. En ook andersom is er een verband tussen die twee. Algemeen kan je stellen dat vastgoed echt wel een goede bescherming biedt tegen de inflatie.

board-1193333 1280

5. Belasting vriendelijk

Als je in België een pand koopt, betaal je geen belasting op meerwaarde of huurinkomsten, zolang je het pand minstens 5 jaar behoudt. Je moet slechts volgens het geïndexeerde kadastrale inkomen belastingen betalen. Verhuur van vastgoed wordt dus relatief weinig belast. Meer weten over hoe je belast wordt op particuliere verhuur?

6. Hoog rendement

Als je investeert in een huurpand dan is vastgoed een rendabele investering met hoog rendement. Je huurder helpt in de eerste plaats met het betalen van je opbrengsteigendom. Zo heb je constante inkomsten die je hypotheek afbetalen terwijl je van extra inkomsten geniet. Bovendien zijn de huurprijzen jaarlijks te indexeren, waardoor ze steeds stijgen. Ten slotte gaat ook de verkoopwaarde van je onroerend goed de hoogte in.

7. Vraag naar nieuwbouwappartementen stijgt

AM VanRoey Torck EXT01 191025-low

Nieuwbouwappartementen zijn erg in trek. Omdat de economie opbloeit, doet ook de bouwsector het goed. Er zijn dus relatief veel kwalitatieve en instapklare woningen en appartementen. Families en huishoudens veranderen. Er zijn steeds meer kleine gezinnen. En dat betekent meer vraag naar betaalbare en kwalitatieve (huur)woningen. De vraag op de huurmarkt is groot, het aanbod te klein. Dat biedt voordelen voor investeerders: je bent immers zeker van een vlotte en zekere verhuur van je opbrengsteigendom.
Wie in vastgoed wil investeren en zeker wil zijn dat zijn pand verhuurd geraakt en een mooi rendement wil, koopt best nieuwbouwappartementen. Lees hier waarom

 

Nieuwsflash

Corona en de lente. Vooruitzichten voor residentieel vastgoed.

Consumenten-vertrouwen Zij die humane wetenschappen studeerden, erover lazen of in de privé-sfeer in aanraking k... [lees meer]

FIABCI - Internationale Vastgoed Federatie

Al sinds 1949 is FIABCI hét internationaal vastgoednetwerk. FIABCI is een internationale onroerend goed organisatie en is in de loop der jaren uitgegr... [lees meer]

De vierde industriële revolutie

Vlaanderen zit in een digitale versnelling. De digitalisering is volop bezig en dringt door in alle sectoren en in ons dagelijks leven. Ook in de vastgoedsector is dig... [lees meer]